Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Valoarea de Garantare a Creditului Ipotecar: Principii Fundamentale, Întrebări şi Răspunsuri

Autori:

Joerg QUENTIN

Rezumat:

În Germania, creditul ipotecar se bazează pe o metodologie de determinare a unei valori sigure de garantare care există de peste 100 de ani. Metodologia îşi are originile în Legea Băncilor Ipotecare din 1900, înlocuită în 2005 cu Legea obligaţiunilor ipotecare (legea Pfandbrief).

Pentru ca banca emitentă de obligaţiuni ipotecare să poată oferi investitorilor o protecţie cât mai extinsă, valoarea de garantare a creditului ipotecar a fost definită ca valoarea pe care o proprietate imobiliară o poate avea în orice moment pe durata creditului, dacă aceasta s-ar vinde într-o tranzacţie nepărtinitoare pe piaţa liberă, fără exercitarea vreunei presiuni sau a unor măsuri coercitive. S-au definit proceduri speciale de calcul al acestei valori pe termen lung, proceduri recent consolidate prin Regulamentul privind determinarea valorii de garantare a creditului ipotecar (regulamentul BelWertV), din anul 2006.

Criza financiară a transformat evaluarea prudentă a proprietăţii imobiliare într-o prioritate a supravegherii bancare, aceasta evoluând de la un instrument de protecţie a consumatorului la un instrument general de gestiune a riscurilor (valoare la risc). Articolul de faţă oferă o analiză aprofundată a raţionamentelor ce stau la baza estimării valorii de garantare a creditului ipotecar şi a principiilor pe care se fundamentează aceasta.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori