Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Utilizarea Metodei Fuzzy Delphi în Selectarea Caracteristicilor Reamenajării Proprietăţilor Imobiliare Dezafectate

Autori:

Brano GLUMAC, Qi HAN, Jos SMEETS, Wim SCHAEFER

Rezumat:

Există o serie întreagă de definiţii care explică natura proprietăţilor imobiliare dezafectate, iar reamenajarea acestora este considerată ca fiind generatoare de numeroase beneficii pentru societate. Din această perspectivă, literatura existentă prezintă o gamă largă de aspecte privind reamenajarea proprietăţilor imobiliare dezafectate, conturând astfel diversele caracteristici ale acestora. Totuşi, în prezent, nu există o analiză a caracteristicilor proprietăţilor imobiliare dezafectate, care să se concentreze pe caracteristicile fizice ale terenului şi pe caracteristicile juridico-financiare ale proprietăţii, două elemente fundamentale în reamenajarea proprietăţilor imobiliare dezafectate. Ca urmare, pentru început, această lucrare prezintă un studiu al literaturii de specialitate care are la bază această perspectivă. În plus, se axează pe identificarea caracteristicilor relevante pentru reamenajarea proprietăţilor imobiliare dezafectate care au servit drept elemente iniţiale pentru tehnica Fuzzy Delphi, derivată din metoda tradiţională Delphi şi din teoria mulţimilor fuzzy (Fuzzy Set Theory). Studiul a fost efectuat cu ajutorul unor specialişti care au fost clasificaţi în funcţie de obiectivele şi sarcinile lor. Prin această lucrare ne propunem să identificăm dacă aceste grupuri diferite apreciază în aceeaşi măsură relevanţa caracteristicilor reamenajării proprietăţilor imobiliare dezafectate şi, de asemenea, care sunt caracteristicile principale ale acestora. Tehnica Fuzzy Delphi este considerată ca un instrument excelent pentru a aduna şi sintetiza informaţii necesare identificării caracteristicilor esenţiale ale reamenajării proprietăţilor imobiliare dezafectate. Obţinerea datelor personalizate direct de la experţii implicaţi, poate avea şi avantaje operaţionale, ţinând cont că baza de date disponibilă este adesea insuficientă pentru a întocmi analize şi a formula concluzii cu privire la reamenajarea proprietăţilor imobiliare dezafectate.
 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori