Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Utilizarea Indicatorului Omega în Analiza de Portofoliu

Autori:

Adrian NIŢU

Rezumat:

Omega este un indicator statistic bazat pe probabilitatea ce rezultă din informaţia conţinută de evoluţia rentabilităţilor trecute ale titlului. Este un raport între probabilitatea cumulativă pentru ca rentabilitatea să fie deasupra obiectivului stabilit de investitor şi probabilitatea ca rentabilitatea să fie sub rata obiectiv. Indicatorul Omega permite, ca şi rata Sharpe, ierarhizarea opţiunilor investiţionale şi reprezintă un indicator de rentabilitate comparativă care descrie probabilitatea de supra-performanţă peste un obiectiv stabilit de-a lungul unei perioade, prin comparaţie cu o altă probabilitate superioară, pentru acelaşi obiectiv de rentabilitate al unei alte investiţii, de obicei un „benchmark”.

Funcţiile Omega calculate pentru diferite perioade de timp pot fi utilizate pentru măsurarea performanţelor managerilor de portofolii sau în selecţia de portofoliu. Omega este un instrument util de evaluare a activelor financiare. El este utilizat mai ales în procesul de evaluare a performanţelor pe piaţa de capital, dar şi în alocarea de active.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori