Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Un Model Constrâns de Cerere și de Ofertă pentru Valoarea de Lichidare și Perioadele de Expunere Asociate

Autori:

A. ARTEMENKOV (i), V. B. MICHALETZ (ii)

(i) State University of Management, Israel

(ii) The Russian Society of Appraisers, Rusia

Rezumat:

Două probleme par să fie cele mai actuale în legătură cu practicile de evaluare pentru garantarea ipotecară în timpul unei crize economice: evaluarea garanțiilor pe termen lung și o evaluare a disconturilor de lichidare asupra valorilor de piață care ar putea asigura cea mai avantajoasă strategie de lichidare/vânzare rapidă. Această lucrare se referă la cea de-a doua problemă, care, în mod tradițional, s-a dovedit a fi inaccesibilă pentru modelarea analitică. În afară de analiza unor cercetări dedicate modelării valorii de lichidare, predominant din perspectiva est-europeană, unde această problemă a condus de mulți ani la un interes economic deosebit, acest document sintetizează cele mai bune caracteristici ale acestei cercetări și se bazează pe propunerea modelului propriu care pune un accent egal atât pe perspectivele vânzătorului, cât și pe cele ale cererii. Prima perspectivă ține cont de interesele financiare ale unui creditor în vânzările forțate, în timp ce cea de-a doua perspectivă implică o analiză economică pe partea fezabilității pe piață a unor strategii eficiente de disponibilizare a garanțiilor, din partea creditorului. Prin negocierea ambelor perspective, se poate obține o soluție analitică optimă la problema disconturilor asupra valorii de lichidare. Acest lucru se realizează prin ceea ce numim un cadru SI-MI, care este dezvoltat în prezentul articol.

De asemenea, adaptăm acest cadru în mod special la contextul bancar ipotecar, unde îl folosim pentru a scoate la iveală câteva legături, rar discutate, între politicile LTV ale unei bănci și strategiile sale de lichidare. Acest lucru ne permite, de asemenea, să propunem un model și o formulă LTV care să contribuie la organizarea gândirii privind politicile optime de LTV în procesul de acordare a creditelor.

Se speră că, odată cu reapariția valorii de lichidare, ca tip al valorii recunoscut internațional în noua ediție a Standardelor Internaționale de Evaluare (IVS 2017), concluziile acestei lucrări vor deveni actuale.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori