Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Tranzacţia de Vânzare și de Leaseback. O Metodă de Finanţare

Autori:

Cecilia Magda DAN, Dana ABABEI

CMF CONSULTING S.A. Bucureşti

Rezumat:

Tranzacţia de vânzare şi de leaseback - prescurtată prin termenul leaseback - reprezintă o tranzacţie financiară care presupune vânzarea unui imobil, pentru ca, în baza unui contract de leasing pe termen lung, vânzătorul să îşi păstreze dreptul de folosinţă asupra acestuia în schimbul plăţii unei chirii. Scopul acestui studiu este acela de a evidenţia avantajele acestui tip de finanţare, Prin operaţiunea de leaseback se eliberează o sumă importantă de bani prin transformarea în numerar şi echivalent de numerar a proprietăţii imobiliare deţinute fără destabilizarea activităţii companiei, deoarece proprietatea imobiliară poate fi în continuare utilizată în aceleaşi condiţii; vânzătorul îşi deblochează o sumă mare de bani pentru alte investiţii, beneficiind de o sursă de finanţare în cazul în care îndatorarea la bancă este foarte mare sau atunci când proprietatea imobiliară este subevaluată în cazul unui credit bancar; negocierea clauzelor tranzacţiei imobiliare se realizează în condiţiile unei chirii rezonabile; în condiţiile în care vânzătorul doreşte să realizeze separarea activităţii de management de activitatea operaţională, aceasta se realizează cu costuri mai mici şi în condiţii de negociere flexibile.

Metodologia de evaluare este conformă Standardelor de evaluare ANEVAR. În vederea stabilirii preţului unei proprietăţi imobiliare de tip hotel s-a pornit de la valoarea de piaţă a unei proprietăţi imobiliare generatoare de afaceri (PIGA). Studiul introduce o noţiune puţin folosită, şi anume, „chiria suportabilă” sau „rezonabilă”, care conduce la ideea stabilirii chiriei pentru proprietăţile imobiliare în funcţie de posibilitatea de plată a locatarilor.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori