Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Tehnicile Revizuite de Analiză Calitativă în Abordarea prin Piață

Autori:

Gene RHODES

Rezumat:

Majoritatea evaluatorilor sunt de acord cu faptul că atunci când analizează un grup de cinci sau șase proprietăți comparabile, cuprinzând patru sau cinci diferențe care influențează valoarea, este deseori destul de greu să extragă ajustările adecvate aplicând analiza pe perechi de date. Obiectivul evaluatorului ar trebui să fie acela de a simula acțiunile și procesele de gândire ale cumpărătorilor care au achiziționat proprietățile comparabile. Când iau decizia de a achiziționa o proprietate, de regulă, cumpărătorii nu au la ei o listă cu proprietăți comparabile pe care să noteze ajustări pozitive sau negative în funcție de diferențele pe care le observă. Totuși, filtrul lor mental constituie un proces de analiză calitativă. Acest articol reprezintă o încercare de a demonstra cât de ușor poate conduce analiza calitativă la ajustări cantitative obiective, care reflectă piața.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori