Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Standardele Internaţionale de Evaluare, Evaluatorii şi Dinozaurii

Autori:

Joseph VELLA, Ion ANGHEL

Rezumat:

Procesul globalizării este cea mai importantă forţă care afectează lumea contemporană. La începutul procesului de globalizare modernă, a fost înfiinţat, în 1981, Comitetul pentru Standarde de Evaluare a Activelor (TIAVSC), din a cărui componenţă iniţială făceau parte 20 de ţări. În 1984 a apărut primul set de standarde. Zece ani mai târziu, primul set formal de standarde de evaluare a fost publicat de TIAVSC redenumit Comitetul pentru Standarde Internaţionale de Evaluare (IVSC).

În anul 1998, Comitetul pentru Standarde Internaţionale de Contabilitate (IASC) a făcut schimbări majore Standardelor Internaţionale de Contabilitate (IAS). Ca răspuns, IVSC a iniţiat Proiectul Standardelor Internaţionale de Evaluare în ianuarie 2000. Acest proiect de 3 ani a început cu publicarea „IVS 2000” şi s-a încheiat cu publicarea „IVS 2003” în 2003. Cea mai nouă ediţie este „Ediţia a şaptea a Standardelor Internaţionale de Evaluare”. Principalul scop al IVSC este acela de a crea standarde de evaluare solide şi inteligibile pentru a:

  • facilita tranzacţiile internaţionale;
  • contribui la viabilitatea pieţelor globale;
  • promova transparenţa în raportarea financiară.

IVS reprezintă diferite standarde naţionale unde este identificată şi adoptată cea mai bună practică în profesia de evaluare. Provocarea a reprezentat-o implementarea acestor standarde în întreaga lume, mai ales în cazul pieţelor emergente şi al economiilor în dezvoltare.

Procesul globalizării a adăugat, a înlocuit sau a reunit clienţii locali cu cei internaţionali. Dacă evaluatorii nu se adaptează acestor schimbări, sunt în pericol de dispariţie (Evaluatorii ca şi Dinozaurii?). În absenţa unui “serviciu corespunzător pentru investitorii internaţionali” sau a adoptării standardelor internaţionale, standardele naţionale vor fi marginalizate.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori