Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Standarde de Evaluare şi Noua Carte Roşie

Autori:

Chris THORNE

Rezumat:

Cuvântul „standarde” nu reprezintă un cuvânt util dacă nu este însoţit şi de termeni suplimentari de clasificare şi explicare. Cu atât mai mult, atunci când vorbim de „standarde de evaluare”. În acest caz, este necesară analiza cerinţelor celor cărora standardele li se adresează: clienţi, evaluatori, public sau autorităţi de reglementare. De aceea, o entitate de stabilire a standardelor trebuie să abordeze elemente distincte şi să recunoască faptul că utilizatorii standardelor au percepţii diferite privind conţinutul şi beneficiile generate. De aceea, IVSC a înfiinţat în ultimul an un „Grup de Examinare Critică”, pentru exprimarea de recomandări privind viitoarele standarde. Printre principalele recomandări ale acestui grup este cea care menţionează că IVSC ar trebui să se concentreze în principal pe standarde „de proces” şi „pentru definiţii”. Concluzia autorului este că dezvoltarea la nivel internaţional a standardelor relevante este esenţială pentru viitoarea dezvoltare a profesiei de evaluator.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori