Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Recomandările de Investiţie Acordate de către Analiştii Financiari şi Impactul Acestora Asupra Evoluţiei Preţurilor Acţiunilor Listate la Bursa de Valori Bucureşti

Autori:

Carmen LIPARĂ

Rezumat:

Deciziile de investiţii luate de către investitorii de pe piaţa de capital se bazează, printre altele, şi pe recomandările analiştilor financiari. Măsura în care investitorii iau în considerare recomandările de investiţii acordate de către analiştii de piaţă diferă, în principal, în funcţie de gradul de dezvoltare al pieţei de capital, de rolul pe care îl are aceasta în procesul de intermediere financiară şi de eficienţa informaţională a pieţei. Pe baza datelor colectate de pe platforma Bloomberg am analizat în ce măsură direcţia de evoluţie a cursului bursier (creştere sau scădere) se suprapune peste cea previzionată de către analişti. Astfel, am verificat dacă creşterea/scăderea previzionată de analişti a corespuns cu evoluţia cursurilor bursiere din trimestrul următor, fără să punem accent pe cuantificarea amplitudinii creşterii/scăderii înregistrate. De asemenea, am comparat potenţialul estimat de creştere/scădere cu mărimea evoluţiei procentuale a cursului mediu din trimestrul următor realizării recomandării.
 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori