Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Principiul Coerenţei în Evaluarea Proprietăţii Imobiliare

Autori:

Sorin V. STAN

Rezumat:

În ultimii ani, în ediţiile curente ale standardelor de evaluare elaborate de către International Valuation Standards Council (IVSC), Appraisal Foundation sau Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) au fost introduşi noi termeni care au menirea de a accentua importanţa unor aspecte ale misiunilor de evaluare. Câteva exemple de cuvinte/termeni cheie sunt: „coerenţă”, „opinie asupra valorii”, „raţionament profesional” sau „opinie rezonabilă”. Toate aceste cuvinte cheie au drept corolar realizarea rapoartelor de evaluare fundamentate pe principii economice şi pe realităţile pieţei. Coerenţele şi corelaţiile între formele de exprimare sau de calcul a variabilelor economice utilizate ca date de intrare în aplicarea metodelor şi procedurilor de evaluare, precum şi între ipotezele pentru evaluare, asigură aplicarea unui raţionament profesional riguros şi, deci, o fundamentare riguroasă a opiniei finale într-un proces de evaluare.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori