Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Prima de Risc a Pieţei de Capital din România

Autori:

Mihai Iulian CĂRUNTU

Rezumat:

Estimarea unui nivel realist al rentabilităţii, la care ar putea să se aştepte un investitor în acţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), reprezintă un demers dificil în contextul particularităţilor pieţei de capital din România.

Solicitarea unui premium de randament (prima de risc), de către un investitor în acţiuni, este firească având în vedere riscurile suplimentare pe care le presupune un plasament în valori mobiliare, comparativ cu titlurile de stat, depozitele bancare sau instrumentele cu venit fix emise de companii sau de autorităţile locale.

Rentabilitatea potenţială a unui plasament în acţiuni este mult mai dificil de previzionat, mai ales în condiţiile speciale ale pieţei de capital autohtone. Dificultăţile privesc în special fundamentarea previziunilor privind rentabilitatea aşteptată a pieţei acţiunilor, dar probleme multiple există şi în calculul ratei fără risc.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori