Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Prima de risc a capitalului propriu pe pieţele de capital dezvoltate: semnal de început pentru noi nivele mai modeste?

Autori:

Leonhard KNOLL, Jan HÖCKER

Rezumat:

Motivaţi de un raport recent al Deutsche Bank, argumentăm că primele de risc de capital pentru pieţele de capital dezvoltate, aşa cum sunt folosite în multe evaluări, sunt prea mari. Luăm în consideraţie date istorice, consideraţii teoretice şi, nu în ultimul rând, simţul realităţii. Principalele noastre argumente privesc deficienţele existente în estimarea primelor de risc de piaţă istorice şi importanţa primei de risc relative. Deoarece în prezent nu există o modalitate mai bună de a calcula primele de risc decât prin considerarea ratelor de rentabilitate istorice, trebuie acordată o atenţie sporită, întrucât datele pot fi distorsionate. În această lucrare prezentăm diferite motive care pot determina acest lucru. Bazându-ne pe importanţa primei de risc relative şi luând în considerare influenţa duratei seriei fluxurilor de numerar, demonstrăm că o creştere mică a fluxului de numerar face ca prima de risc relativă, corespunzătoare primei de risc de piaţă utilizată de obicei, să fie şi mai puţin plauzibilă. După părerea noastră, problemele de măsurare a primelor de risc istorice, respectiv mărimea lor relativă, în raport cu nivelul ratei fără risc, nu permit nicio deviaţie de la principiul continuării „activităţii obişnuite”.
 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori