Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Previziunea pe Termen Lung a Situaţiilor Financiare Reinvestirea Profiturilor Nedistribuite

Autori:

Sergei Vasilievich CHEREMUSHKIN

Rezumat:

Scopul acestui studiu este acela de a analiza diversele abordări ale problemei legate de reinvestirea profiturilor nedistribuite, cu scopul de a construi un model adecvat de previziune financiară. De fapt, o previziune optimistă ar putea implica creşterea exponenţială a cifrei de afaceri, prin reinvestirea profitului nerepartizat sub forma de dividende. În cazul în care profiturile nerepartizate sunt păstrate sub formă de numerar, aceasta duce la scăderea rentabilităţii capitalului investit, fiind în acelaşi timp un scenariu nerealist. Pe o piaţă în creştere, o firmă îşi extinde, de obicei, afacerea, prin achiziţia de noi active pe termen lung, creşterea capacităţii de producţie şi a vânzărilor. Ca urmare, principala sarcină în elaborarea unei previziuni exacte este aceea de a găsi relaţia corectă dintre cheltuielile de capital şi cifra de afaceri, ţinând seama, în mod corespunzător, de marja din exploatare aferentă cifrei de afaceri generate de activele noi.

În cadrul acestui articol sunt aplicate o varietate de metode de cercetare, cum ar fi modelarea cu ajutorul foilor de calcul, analiza pe baza ratelor, analiza de regresie şi altele.

Implicaţiile practice ale lucrării constau în distincţia care se face între previziunile bazate pe cifra de afaceri şi cele bazate pe capitalul investit, care diferă considerabil între ele prin modul în care tratează profiturile nerepartizate şi cel în care realizează echilibrarea situaţiilor financiare. Lucrarea a elaborat un algoritm de echilibrare a situaţiilor financiare, care ia în considerare cheltuielile reprezentând dobânzile aferente datoriei la începutul anului şi care stabileşte politicile de finanţare a datoriei pe termen scurt şi lung, precum şi regulile de investire a excedentului de numerar în active financiare. Această lucrare oferă instrumente utile pentru elaborarea algoritmilor în vederea construirii de modele de previziune a situaţiilor financiare, destinate atât analizelor manageriale, cât şi evaluării întreprinderii.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori