Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Postulatele Economice ale Practicii Profesionale de Evaluare a Bunurilor

Autori:

Sorin V. STAN

IROVAL Bucureşti

Rezumat:

Această lucrare reprezintă o pledoarie pentru stimularea evaluatorilor autorizaţi să aplice în mod adecvat unele din principiile economice generale, aşa cum acestea sunt particularizate la specificul activităţii de evaluare a bunurilor. După părerea autorului, sintagma larg recunoscută cum că “evaluarea este mai degrabă o artă decât o ştiinţă”, ar putea să genereze o înclinaţie mai redusă a evaluatorilor profesionişti pentru însuşirea şi aplicarea adecvată a principiilor economice. În urma parcurgerii argumentărilor din acest material, autorul speră să convingă cititorii de ce este mai adecvată o altă aserţiune, de exemplu, “evaluarea este disciplina aplicării unor postulate ale raţionamentului economic general, aplicat la specificul acestei discipline”. Aserţiunea de mai sus are şi rolul de a reitera o afirmaţie de netăgăduit, respectiv că evaluarea face parte din sfera disciplinelor economice, care se bazează pe principii şi raţionamente economice.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori