Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Posibilităţi de Aderare a Evaluatorilor din România la Realitatea Pieţei Imobiliare Viitoare în Contextul Dezvoltării Durabile

Autori:

Irina Ana-Maria BENE

Rezumat:

Reglementările în materie de eficienţă energetică impuse în ultimii ani fac ca în domeniul evaluării proprietăţilor imobiliare să nu se mai discute pe tema „dacă” caracteristicile sustenabile ale acestora vor influenţa valoarea lor, ci „când” şi „cum”. O clădire sustenabilă este o clădire astfel amplasată pe teren, proiectată, construită, exploatată, modernizată şi reutilizată încât să nu afecteze mediul înconjurător şi să asigure, totodată, utilizarea eficientă a resurselor naturale disponibile pe amplasament sau în apropierea acestuia. Clădirea sustenabilă mai este denumită clădire „verde”, „pasivă”, „ecologică”, „naturală” sau cu consum de energie „aproape egal cu zero”.

În scopul facilitării aderării evaluatorilor la realitatea pieţei imobiliare viitoare – piaţă care trebuie de acum să adopte şi să înglobeze, pas cu pas, reglementările mai sus menţionate, articolul de faţă face o incursiune în literatura de specialitate din ultimii ani, care dezvoltă acest subiect, prezintă elemente de importanţă conţinute în cele câteva standarde şi îndrumare pentru evaluare în vigoare (ale TEGoVA, respectiv RICS) pe tema sustenabilităţii clădirilor şi a evaluării clădirilor sustenabile, prezintă conţinutul legislaţiei specifice în vigoare în România şi propune o modalitate de prelevare a informaţiilor privind caracteristicile verzi ale proprietăţilor, care să permită crearea cu uşurinţă a unor baze de date specifice, utile în viitorul apropiat evaluatorilor din ţara noastră.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori