Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

O Nouă Perspectivă pentru Înţelegerea Pieţei Imobiliare din România

Autori:

Ion ANGHEL1 şi Vlad POENARU2

1 Academia de Studii Economice, Bucureşti
2 VENETO BANCA, Bucureşti

Rezumat:

Această lucrare realizează o analiză a factorilor care influenţează decizia de cumpărare a participanţilor de pe piaţa imobiliară şi este concentrată pe studiul segmentului rezidenţial, datorită vizibilităţii acestora. Cunoaşterea sistemului de factori care acţionează în strânsă legătură şi intercondiţionare asupra comportamentului cumpărătorului oferă o explicaţie a modului în care acţionează cumpărătorii. Conceptul principal al studiului are la bază clasificarea lui Philip Kotler, aceasta fiind considerată a fi una dintre cele mai relevante.

Pentru o mai bună evidenţiere a factorilor şi a modului în care aceştia se manifestă s-a dezvoltat o teorie în jurul acestei analize - Teoria oraşelor mononucleare şi polinucleare. Partea cea mai interesantă a articolului este reprezentată de momentul în care se trece de la secţiunea teoretică la cea practică prin studiul de caz. Ilustraţiile grafice din cadrul acestuia prezintă comportamentul şi percepţia cumpărătorilor de proprietăţi imobiliare rezidenţiale din capitală în perioada 1990-2014. Lucrarea continuă cu prezentarea previziunilor şi a concluziilor la nivel general cu privire la cererea de proprietăţi imobiliare rezidenţiale.

Articolul răspunde la întrebări esenţiale pentru profesioniştii domeniului imobiliar, însă răspunsurile şi analiza oferite reprezintă interpretarea autorilor şi prin urmare pot fi percepute şi diferit.

Acest articol are la bază informaţii de natură exactă şi informaţii intuitive care nu pot fi demonstrate matematic.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori