Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

O Alternativă la Abordarea prin Analiza Vânzărilor pentru Evaluarea Terenurilor Libere

Autori:

D. Richard WINCOTT

Rezumat:

Abordările convenţionale ale analizei proprietăţilor comparabile în cadrul abordării prin comparaţia vânzărilor, în special atunci când ne referim la terenurile libere, au drept obiectiv comun corectarea preţurilor de vânzare ale proprietăţilor comparabile prin utilizarea unor corecţii exprimate în dolari sau procentual. Deseori factorii care determină aceste diferenţe nu pot fi măsuraţi din punct de vedere cantitativ, ceea ce poate conduce la obţinerea unor rezultate fără acurateţe. Scopul analizei vânzărilor ar trebui să fie interpretarea datelor în vederea replicării calculelor cumpărătorului ce stau la baza procesului de luare a deciziilor. Modelul de regresie preţ-calitate, pe care îl vom prezenta în acest articol, simulează procesul de gândire prin care ar trece cumpărătorii pentru a-şi stabili preţurile pentru proprietăţile comparabile, precum şi pentru proprietatea subiect.

Un profesor renumit, şi totodată coleg al meu, a afirmat odată că originalitatea reprezintă abilitatea cuiva de a-şi ascunde sursa de inspiraţie. Admiţând profunzimea acestei afirmaţii, voi recunoaşte de pe acum că la baza abordării pe care o voi prezenta se află ideile reciclate ale lui Henry A. Babcock şi Richard U. Ratcliff, din anii ‘60.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori