Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Multiplii de Evaluare ai Bursei de Valori București și ai Pieței Locale de M&A

Autori:

Sorin PETRE - PricewaterhouseCoopers, România

Rezumat:

Departamentul economic și de evaluare al PricewaterhouseCoopers Romania este bucuros să prezinte prima ediție a acestui studiu privind analiza companiilor cotate pe piața de capital reglementată a Bursei de Valori B și pe piața locală de fuziuni și achiziții.

Acest studiu prezintă tendințele multiplilor de evaluare pentru 79 de companii listate pe Bursa de Valori București între anii 2007 și 2017, fiind axat în principal pe următoarele sectoare: petrol și gaze, sănătate, servicii financiare, industrial, bunuri de consum, materii prime și energie electrică. Complementar analizei societăților listate pe BVB, a fost efectuată și o analiză privind tendințele multiplilor de evaluare bazată pe un eșantion de 50 de tranzacții, încheiate între anii 2007 și 2017, pentru care au existat informații financiare relevante.

Acest studiu se adresează celor care doresc să obțină informații despre:

  • performanța pieței de capital în perioada cuprinsă între anii 2007 și 2017 (analiza comparativă a indicilor BET, BET Div. Adj. Value și BET-TR față de randamentul titlurilor de stat emise de Guvernul României);
  • performanța multiplilor de evaluare ai companiilor listate la nivel sectorial în contextul ciclurilor economice;
  • analiza multiplilor de evaluare plătiți în cadrul tranzacțiilor încheiate pe piața locală.

Acest tip de studiu crește în valoare datorită recurenței dar și a actualizării informațiilor din cadrul analizei atât la nivelul perioadei, cât și a sectoarelor incluse în studiu. Ne exprimăm angajamentul de a actualiza acest raport, anual, pentru a oferi o valoare adăugată din ce în ce mai mare cititorilor noștri.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori