Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Modelul Regresiei Liniare pentru Evaluarea Proprietăţilor Imobiliare

Autori:

Ciprian ŞIPOŞ, Adrian CRIVII

Rezumat:

Având în vedere importanţa evaluării proprietăţilor imobiliare, preocuparea permanentă a specialiştilor este găsirea unor metode noi, îmbunătăţite de evaluare a proprietăţilor. O abordare modernă, des utilizată în practica internaţională, o reprezintă aplicarea unor modele econometrice şi statistice.

Principalul scop al lucrării este de a stabili câteva principii fundamentale ale evaluării proprietăţilor imobiliare cu ajutorul metodelor econometrice şi să propună un model liniar de regresie, aplicat pe un set de date, culese din municipiul Timişoara. Tipurile de evaluări bazate pe metode statistice sunt selectate în funcţie de zona geografică, de categoriile de terenuri sau în funcţie de subiecţii plătitori de impozite imobiliare.

Rezultatele obţinute în urma evaluării pe baza metodelor statistice sunt importante pentru firme şi autorităţi, prin prisma obţinerii unei viziuni clare asupra valorii proprietăţilor cu costuri de muncă şi financiare minime. Modelele de regresie permit o aplicare sistematică a metodelor de evaluare în vederea obţinerii şi analizării valorii proprietăţilor imobiliare. Aceste modele au capacitatea de a suporta ajustări ale categoriilor de proprietăţi, ale nivelurilor valorilor proprietăţilor şi ale consecvenţei evaluărilor.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori