Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Modelul CAPM Este Adecvat pentru Piaţa Românească de Capital?

Autori:

Anamaria CIOBANU

Rezumat:

Obiectivul major al oricărui investitor este reprezentat de maximizarea averii sale şi, ca urmare, decizia de investiţie va fi luată atunci când rentabilitatea aşteptată a oportunităţii de afaceri este mai mare decât rentabilitatea cerută de către investitor. Cunoscută şi sub denumirea de cost de oportunitate al capitalului, rata de rentabilitate cerută de către investitori reprezintă randamentul ce remunerează ansamblul riscurilor asumate prin investiţia respectivă.

Dificultatea determinării acestui randament, precum şi modul în care acesta ar putea fi pus în practică sunt prezentate pe cazul societăţii Antibiotice SA, tranzacţionată la categoria I pe BVB.

Concluzia autorului este că, pornind de la ecuaţia simplă a CAPM, pot fi făcute ajustări pentru a reflecta caracteristicile investiţiei şi a pieţei pe care aceasta este realizată. Însă, prin preluarea în model a puţine informaţii de pe piaţa de capital analizată, existând pericolul ca prima de risc cuantificată să nu reflecte pretenţiile investitorilor privind nivelul compensării cerute pentru asumarea riscului investiţional.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori