Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Modelul Bazat pe Utilizator/Abonat: O altă Opinie privind Valoarea Companiei Uber

Autori:

Aswath DAMODARAN
Stern School of Business, SUA

Rezumat:

În acest articol se face o comparație între două abordări aplicate pentru evaluarea unei companii ale cărei servicii de transport sunt folosite de utilizatorii săi pe bază de abonament.

Compania evaluată este Uber, cu sediul central în San Francisco, California, SUA, care operează în 633 de orașe din întreaga lume.

Cele două abordări în evaluare aplicate în această cercetare sunt, pe de o parte, una tradițională, cunoscută de evaluatori și folosită în majoritatea cazurilor de evaluare de întreprinderi – analiza fluxului de numerar actualizat și, pe de altă parte, o metodă modernă, mai puțin cunoscută – modelul bazat pe utilizator/abonat, pentru care există argumente că se pretează mai bine în cazul întreprinderilor care activează în contextul noii economii, în care valoarea acestora ar putea fi generată mai degrabă de utilizatorii/abonații săi, decât de infrastructură și rata rentabilității investiției.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori