Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Metode Propuse pentru Evaluarea Clădirilor Eficiente Energetic

Autori:

Daniela POPESCU, Sven BIENERT, Christian SCHÜTZENHOFER, Rodica BOAZU

Rezumat:

Pe piaţa imobiliară se poate remarca un nou trend: apariţia clădirilor cu performanţe energetice ridicate. Evaluarea clădirilor eficiente energetic constituie o provocare pentru specialişti, un domeniu de cercetare actual fiind dezvoltarea unor metodologii adecvate de evaluare, care să includă caracteristicile energetice ale clădirii.

Lucrarea prezintă două metode originale de evaluare, bazate pe corecţiile generate de performanţa energetică. Cuantificarea utilizează date extrase din Certificatul de performanţă energetică a clădirii.

Prima metodă prezentată în acest articol este utilă în abordarea prin capitalizarea venitului, iar a doua metodă este utilă în abordarea prin comparaţia vânzărilor. Pentru ambele metodologii au fost prezentate studii de caz.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori