Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Metoda Comparației Tranzacțiilor Activelor: Aplicațiile acesteia în Evaluarea Întreprinderii și în Teoriile privind Valoarea Justă

Autori:

Vladimir B. MICHALETZ, Andrey I. ARTEMENKOV - Universitatea GYY, Israel

Rezumat:

Această lucrare prezintă o sinteză a metodei comparației tranzacțiilor activelor (V. Michaletz (2005a); V. Michaletz, A. Artemenkov și I. Artemenkov (2007); V. Michaletz și A. Artemenkov, (2018)), a aplicațiilor ei practice în cadrul continuumului de specializări din domeniul cuantificării indicatorilor economici existente în prezent. Lucrarea va exemplifica îndeosebi aplicarea metodei comparației tranzacțiilor activelor (TAPA) în evaluarea întreprinderii, luând ca piață de referință indicele S&P 500 și subliniind relevanța TAPA în evaluarea bazată pe valoarea echitabilă/justă, un tip al valorii definit în ediția 2017 a IVS-urilor.

În capitolul de concluzii se arată că TAPA este un cadru foarte potrivit pentru aplicațiile din evaluare, deoarece corespunde caracteristicilor evaluării, ca specializare din domeniul cuantificării indicatorilor economici.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori