Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Evaluarea Terenurilor prin Tehnica Analizei Parcelării şi Dezvoltării: Dificultăţi la Calculul Ratelor

Autori:

Brian J. CURRY

Rezumat:

În cazul evaluării terenurilor parcelate, nu există o reţetă universală aplicabilă evaluării. Articolul de faţă demonstrează relaţia dintre profit şi rata rentabilităţii şi modul în care aceste concepte se aplică în cazul evaluării terenului. Metoda sugerată este o metodă statică şi se subliniază impactul creditării, indexării şi al duratei unui proiect asupra profitului şi ratei rentabilităţii. Articolul ilustrează capcanele utilizării unei rate de actualizare prezentată în diverse studii şi pune sub semnul întrebării aplicabilitatea fluxului de numerar actualizat în cazul dezvoltărilor pe termen scurt. Se subliniază faptul că orice evaluare trebuie să reflecte în mod real analizele privind parcelarea şi dezvoltarea efectuate chiar de către participanţii de pe piaţă şi că cele mai bune surse pentru determinarea mărimii profitului, a ratei rentabilităţii sau a ratelor de actualizare sunt, de fapt, proiecţiile financiare ale dezvoltatorului sau constructorului, precum şi sondajele şi interviurile pe care le realizează cu participanţii pe piaţă.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori