Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Evaluarea Restaurantelor

Autori:

Brock J. RULE

Rezumat:

Acest articol analizează indicatorii utilizați în evaluare specifici pieței restaurantelor. În evaluările realizate pe piața restaurantelor se aplică metoda beneficiilor economice excedentare, luând în considerare trei variabile: chiria de piață, rata de capitalizare pentru proprietatea imobiliară și un multiplicator în cazul întreprinderii. Selectarea chiriei de piață se bazează pe rata chirie-venit din vânzări, rata de acoperire a chiriei și pe proprietăți comparabile – obiectivul urmărit fiind capacitatea de plată a chiriei. Întreprinderea este evaluată prin aplicarea unui multiplicator la fluxul de numerar rămas după scăderea chiriei (adică la „beneficiile excedentare”). Valoarea întreprinderii reprezintă suma dintre valoarea proprietății imobiliare și valoarea afacerii.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori