Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Evaluarea Proprietăţilor Imobiliare prin Utilizarea Metodelor Ciclice de Capitalizare

Autori:

Maurizio d’AMATO

Rezumat:

Această lucrare se axează pe integrarea analizei ciclicităţii pieţei imobiliare în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Primele lucrări în acest domeniu (d’Amato, 2003) au încercat să facă legătura între analiza pieţei şi procesul de evaluare şi să reducă decalajul existent între cercetarea universitară privind ciclurile pieţei imobiliare şi practica evaluării proprietăţilor imobiliare. De fapt, în timp ce studiile demonstrează faptul că piaţa imobiliară prezintă un comportament ciclic, abordarea prin venit încă se bazează, în multe cazuri, pe ipoteza generării unui venit constant sau constant crescător de către proprietatea imobiliară. Prin luarea în considerare a unui venit net din exploatare constant, în condiţiile unei pieţe imobiliare cu un comportament ciclic, se poate supraestima valoarea proprietăţii în faza de recesiune a pieţei şi subestima în faza de expansiune. Acest lucru poate fi cauza efectului Ponzi, enunţat de Shiller (2002), care a dus parţial la creşterea bulei imobiliare şi, ulterior, la criza pieţelor financiare din ultimii ani.

Această lucrare oferă o prezentare generală a modelului ciclic de capitalizare, care ţine cont de ciclicitatea pieţei imobiliare, ca o nouă clasă de metode de evaluare a proprietăţilor imobiliare generatoare de venit. Această metodă, ce are la bază modelul clasic al dividendelor actualizate, ia în considerare mai multe rate de creştere (g), pentru a include analiza ciclului pieţei în opinia asupra valorii. În articol se prezintă o aplicare empirică a modelului ciclic de capitalizare prin luarea în considerare a pieţei spaţiilor de birouri din cartierul South Bank, din Londra.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori