Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Evaluarea Proprietăţilor de Patrimoniu

Autori:

Gheorghe BĂDESCU, Dana ABABEI, Aurelian SENCULEŢ

Rezumat:

Majoritatea bunurilor de patrimoniu (excepţia cea mai importantă o constituie operele de artă) nu au o piaţă pe care să fie vândute şi, din acest motiv, nu au preţ de piaţă; ele sunt de natură publică şi, pentru că sunt oferite tuturor fără excepţie, ele sunt bunuri în afara pieţei. Dar lipsa de informaţii disponibile referitoare la valoarea bunurilor de patrimoniu nu înseamnă că pentru consumator ele nu au valoare.

Evaluarea proprietăţilor din patrimoniul istoric, cultural sau natural este necesară în analiza oportunităţii şi a nivelului de alocare a resurselor pentru conservarea patrimoniului. În cazul în care beneficiile publice consumate au o valoare mai mare decât costul administrării proprietăţii, atunci întreţinerea şi conservarea proprietăţii sunt adecvate şi justificate.

Autorii prezintă un studiu de caz – evaluarea Cetăţii Sucevei, prin Metoda costului deplasării.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori