Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.
Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.
Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.
În acest articol am încercat să prezentăm condiţia esenţială a evaluării mărcii unui hotel de lux, respectiv numai în situaţia în care rata rentabilităţii capitalului investit este mai mare decât rata de actualizare. Deşi GN 12 arată că un hotel se evaluează de obicei prin aplicarea unui coeficient multiplicator asupra profitului brut din exploatare, înainte de amortizare şi impozit (EBITDA), din cauza lipsei unui astfel de coeficient multiplicator credibil, am aplicat metoda DCF pentru a calcula valoarea capitalului investit în hotel. Ulterior, am determinat valoarea totală a activelor necorporale ale hotelului, iar valoarea mărcii a fost calculată prin metoda de evaluare, larg recunoscută, numită actualizarea scutirii plăţii unei redevenţe ipotetice.
Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.