Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Evaluarea Întreprinderii în Cazul unei Economii Emergente - Studiu de Caz TIMANCO S.A.

Autori:

Ignacio VELEZ-PAREJA, Joseph THAM

Rezumat:

În acest articol vom analiza un caz real dintr-o ţară emergentă, pentru a ilustra evaluarea prin metodele fluxurilor de numerar, care includ aspecte complexe, cum ar fi: impozite neplătite, pierderi reportate, datorii din schimburi valutare, profit potenţial şi ajustări la inflaţie ale situaţiilor financiare. Aceste aspecte complexe ridică probleme referitoare la determinarea fluxurilor de numerar şi a costului capitalului. În calculul ratelor de actualizare şi pentru a rezolva circularitatea ce apare între valoare estimată şi ratele de actualizare calculate, au fost folosite valori de piaţă. Formulele de calcul a ratelor de actualizare sunt condiţionate de tipul de rată de actualizare folosită pentru economia de impozit. Vom presupune că această rată de actualizare este costul capitalului propriu, pentru firmele neîndatorate, şi vom folosi setul de formule adecvate acestei ipoteze. Vom demonstra că utilizând un set coerent de formule pentru calculul ratelor de actualizare, se obţin valori similare ale capitalurilor investite, estimate prin metode diferite: între fluxul de numerar net şi costul mediu ponderat al capitalului (CMPC), între fluxul de numerar net aferent capitalului propriu şi costul capitalului propriu aferent unei întreprinderi îndatorate şi între fluxul de numerar aferent capitalului investit (Capital Cash Flow), care este echivalent cu valoarea actuală ajustată, atunci când se foloseşte ca rată de actualizare, pentru economia de impozit, costul capitalului propriu pentru firmele neîndatorate. Relevanţa acestei lucrări se bazează pe utilizarea de formule generale, diferite de formula de manual standard, folosită pentru calcularea costului capitalului, care nu permite luarea în considerare a unor astfel de aspecte complexe. Deşi aspectele complexe necesită o atenţie deosebită, acest studiu de caz arată că este posibil să se estimeze valoarea întreprinderii, într-un mod corect şi coerent.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori