Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Evaluarea Întreprinderii. Ajustarea Multiplicatorilor de Piață pentru Riscul de Țară în Contextul Economiilor Emergente – Studiu pe Cazul României

Autori:

Aurelia BOBE

Colliers International - Valuation and Advisory Services, București

Rezumat:

Prezenta lucrare își propune să cerceteze o arie de interes relativ actuală și îndeaproape studiată de specialiștii din domeniul serviciilor de evaluare de întreprinderi. Scopul principal este analiza aplicabilității metodei multiplicatorilor pentru evaluarea întreprinderii în contextul economiilor emergente. Am ales să abordez această temă pentru că am considerat-o ca o provocare, datorită dificultăților de punere în practică a metodelor de evaluare a capitalurilor unei companii, din cadrul abordării prin piață. Îmi doresc ca cercetarea realizată pe cazul particular al României să vină în completarea studiilor anterioare efectuate pentru alte economii emergente și, totodată, să ofere un cadru adecvat pentru evaluatori, astfel încât aceștia să aibă la dispoziție o bază teoretică și empirică adecvată pentru ajustarea multiplicatorilor de piață preluați dintr-o economie dezvoltată și aplicați într-o economie emergentă.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori