Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Evaluarea în Condiţii de Extremă Volatilitate a Pieţii

Autori:

Florin TURCAŞ

Rezumat:

Scopul articolului este de a arăta principalele carenţe ale standardelor în noile condiţii mondiale, de a trece în revistă soluţiile existente şi, în final, de a propune variante care, utilizate în rapoartele de evaluare, să protejeze atât clientul cât şi evaluatorul de efectele schimbărilor extreme în piaţă.

În prima parte se prezintă pe scurt care sunt cauzele crizei şi cum s-a dezvoltat aceasta. Starea de incertitudine actuală impune precizări privind valabilitatea concluziei privind valoarea. Dacă Standardele Internaţionale de Evaluare stabilesc că opinia evaluatorului asupra valorii este valabilă la data evaluării, există situaţii când această valabilitate trebuie să fie extinsă; de exemplu la evaluările pentru garantarea împrumutului, în scopul impozitării sau pentru raportarea financiară. Deşi disponibilă, valoarea de piaţă la data evaluării nu este suficientă pentru utilizatorii evaluării. Analiza pieţii sau evoluţia valorii activelor trebuie valorificată prin exprimare numerică în raportul de evaluare, altfel informaţia nu poate fi asimilată de utilizatori.

În continuare, autorul propune câteva soluţii disponibile, printre care enumerăm utilizarea VAR = Value At Risk, prezentarea unei plaje de valori, determinarea valorii în funcţie de ratingul societăţii, analiza senzitivităţii valorii sau determinarea valorii intrinseci.

În orice caz, autorul consideră că este necesar un standard internaţional de evaluare in condiţii de degringoladă mondială generalizată.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori