Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Etica Profesională

Autori:

Duncan PRESTON
Primul Congres al WAVO (Asociaţia Mondială a Organizaţiilor de Evaluatori), Singapore, 27 noiembrie 2006

Rezumat:

Etica este o zonă neclară. Nu există un set universal de principii etice care să existe şi să definească ce este bine şi ce este rău. Acest lucru poate fi în funcţie de circumstanţe. Această lucrare prezintă unele dintre amănuntele eticii profesionale.

Probabil este corect să afirmăm că atât legile, cât şi standardele morale sunt impuse de către societate, dar convingerile noastre etice sunt în mare măsură interioare. Astfel creăm un tipar al comportamentului acceptabil şi putem descoperi faptul că standardele noastre personale le depăşesc pe cele ale comunităţilor noastre.

Institutul de Etică Globală defineşte etica astfel: „supunerea faţă de ceea ce este neaplicabil”. RICS, în standardele sale, are o serie de definiţii, care pot fi rezumate ca fiind ştiinţa standardelor de conduită aşteptate de oamenii de bună credinţă independent de legea pozitivă şi de religie, astfel depunând toate eforturile posibile pentru a se asigura că interesele clienţilor sunt tratate în mod corespunzător, dar făcând acest lucru, şi interesul public mai larg este recunoscut şi respectat.

Autorul consideră că există două căi de a integra etica într-o cultură organizaţională. Prima cale poate fi prin conformitate, care este credinţa Companiei în dreptul său de a-şi impune autoritatea instituţională şi, astfel, de a defini reguli şi responsabilităţi, de a conserva şi unifica valori fundamentale şi de a stabili cadre pentru luarea deciziilor. O formă alternativă de cultură este aceea de a fi determinată de valori, acolo unde există o bază în dreptul individului la autonomie etică, care îşi are baza în jurul procesului descentralizat de luare a deciziilor, încurajarea inovaţiei, şi permite o abordare pozitivă pentru modificarea unei politici organizaţionale.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori