Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Estimarea Primei de Risc a Capitalului - O Critică a Abordărilor Curente

Autori:

Anamaria CIOBANU

Rezumat:

Din perspectiva practicianului, volumul mare de studii pe tema estimării primei de risc a capitalului propriu este mai mult decât stresant. Complexitatea crescândă a modelelor propuse de către cercetători, pentru a conduce la o mai bună estimare a primei de risc a capitalului, le face dificil de înţeles de către practicieni şi aplicarea lor în practică constituie o şi mai mare provocare. Având în vedere aceasta cantitate uriaşă de literatură privind diversele modalităţi de estimare a primei de risc a capitalului propriu, opţiunile directorilor financiari pentru vechiul model de evaluare a activelor financiare (CAPM) - atât de criticat în cercurile ştiinţifice - este contradictorie (aşa cum arată Graham şi Harvey (2001, 2007) în studiul lor). Pe măsură ce practicienii vor continua să utilizeze reguli simple de estimare a primei de risc a capitalului propriu, această diferenţă între teorie şi practică va menţine problema privind identificarea valorii reală sau corecte a primei de risc a capitalului care ar trebui să se ia în considerare în evaluarea investiţiilor. Scopul principal al acestui studiu este de a identifica principalele argumente legate de existenţa problemei estimării primei de risc a capitalului propriu şi de a prezenta principalele opţiuni pe care le au evaluatorii în estimarea costului capitalului.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori