Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Estimarea și Raportarea Cantitativă a Incertitudinii în Evaluare

Autori:

Sorana CRIŞAN

Rezumat:

În ultimii ani, ca efect al crizei economice, s-a discutat mult pe tema rolului jucat de valoarea justă în raportarea financiară şi a credibilităţii situaţiilor financiare întocmite la valoare justă. Ca urmare, procesul de evaluare a fost analizat mai atent, iar subiectul privind incertitudinea în evaluare a redevenit de actualitate. Consiliul pentru Standarde Internaţionale de Evaluare (IVSC) a lansat o propunere pentru un nou Îndrumar pentru evaluare (TIP) pe acest subiect. Având în vedere faptul că evaluatorii români sunt mai puţin familiarizaţi cu conceptul de incertitudine în evaluare şi cu necesitatea de a o declara în rapoartele de evaluare, am considerat oportună o trecere în revistă atât a literaturii de specialitate privind riscul şi incertitudinea în evaluare, cât şi a alternativelor de cuantificare a acesteia. Astfel, am realizat o sinteză a factorilor determinanţi ai incertitudinii şi a modalităţilor de prezentare a impactului acesteia asupra valorii estimate în cadrul unui raport de evaluare, inclusiv cantitativ. Scopul este acela de a oferi o propunere concretă şi utilă evaluatorilor practicieni, privind modul în care pot trata acest aspect în cadrul unui raport de evaluare. Am ales un studiu de caz ilustrativ simplu, apelând la acele soluţii de cuantificare a incertitudinii în evaluare care pot fi mai uşor înţelese şi utilizate în practică de către evaluatori.
 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori