Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Estimarea Fondului Comercial în Cazul unei Achiziţii în Condiţii de Piaţa şi al unei Tranzacţii Forţate

Autori:

Gabriel DAMIAN, Maria STĂNICĂ

Rezumat:

Acest studiu are ca scop prezentarea câtorva particularităţi ale metodei de alocare a preţului de achiziţie a unei entităţi pe activele sale componente, ce ar trebui luate în considerare, astfel încât valoarea acestora să fie estimată în mod credibil. Credibilitatea estimărilor poate fi asigurată prin reconcilierea RIR cu CMPC şi respectiv CMPC cu CMPA. Prin compararea acestor indicatori, evaluatorul va putea concluziona dacă preţul de achiziţie a unei entităţi este apropiat de valoarea ei de piaţă, dacă preţul de achiziţie cuprinde sinergii specifice cumpărătorului, dacă preţul plătit nu reflectă toate informaţiile necesare pentru stabilirea preţului corect sau dacă metodologia de evaluare a fost aleasă şi aplicată corect. Cele două cazuri tratate în acest articol se referă la achiziţia unei entităţi la un preţ egal cu valoarea ei de piaţă şi la achiziţia altei entităţi la un preţ mai mic decât valoarea ei de piaţă. Dacă în primul caz, în situaţia accesului total la informaţiile referitoare la tranzacţie şi a acurateţei în evaluare, aceste teste nu ar trebui să semnaleze existenţa unor probleme, în cel de-al doilea caz va trebui efectuată o analiză economică care este diferită de cea contabilă.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori