Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Estimarea Costului Capitalului prin Considerarea Interdependenţelor Existente între Pieţele de Capital

Autori:

Maria PASCU-NEDELCU

Rezumat:

Modelele econometrice pentru evaluarea costului capitalului se utilizează frecvent în cazul investiţiilor în activele tranzacţionate pe piaţa de capital. Folosirea acestor modele pentru fundamentarea deciziilor de investiţii are scopul de a furniza estimări cât mai corecte privind nivelul rentabilităţii viitoare a acestor active şi, astfel, de a elimina incertitudinea specifică mediului financiar. Lucrarea de faţă prezintă paşii pe care i-am urmat în construirea, fundamentarea şi validarea unui nou model econometric de estimare a costului capitalului, specific pieţei româneşti de capital. Ca parte integrantă a unui studiu complex al domeniului amintit, acest model se bazează pe o serie de premise fundamentate în cadrul unor cercetări anterioare. Considerarea interdependenţelor existente între pieţele de capital reprezintă elementul de noutate al modelului şi îi aduce acestuia un plus de utilitate şi acurateţe în estimare.
 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori