Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Documentaţia Cadastrală Utilă în Activitatea de Evaluare a Bunurilor Imobile

Autori:

Adrian SAVU, Daniela RĂBOJ

Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti

Rezumat:

Cadastrul este o sursă importantă de date pentru experţii evaluatori, având în vedere faptul că, în cadrul activităţii lor, inginerii geodezi autorizaţi pentru executarea de lucrări cadastrale prelevează o multitudine de date ce servesc ulterior şi în activitatea de evaluare. Datele culese sunt caracteristicile fizice (cum sunt suprafeţele sau limitele proprietăţilor), caracteristicile economice (de exemplu, categoria de folosinţă) şi cele juridice (dreptul de proprietate sau dezmembrămintele acestuia)ale bunurilor imobile. Lucrarea de faţă reprezintă o analiză care îşi propune să evidenţieze toate tipurile documente cadastrale pe care evaluatorul de proprietăţi imobiliare le poate obţine de la proprietar şi apoi consulta. Astfel, se prezintă rolul şi scopul cadastrului, modul de clasificare a acestuia şi se descriu detaliat documentele cadastrale care sunt realizate de către experţii în cadastru - fie odată cu introducerea cadastrului general sau a cadastrelor de specialitate, fie în scopul intabulării dreptului de proprietate în cartea funciară, documente care, rămânând în posesia proprietarului, pot fi utilizate mai departe şi de către evaluatori în activitatea lor de evaluare sau de verificare a rapoartelor de evaluare.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori