Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Descompunerea Ratelor de Capitalizare: Leasingul Operaţional în Evaluarea de Ansamblu

Autori:

Thomas W. HAMILTON, David O. VANG

Rezumat:

Evaluarea de ansamblu este „o estimare a valorii unei proprietăţi integrate ca un tot, fără nicio referire la valoarea elementelor acesteia”. Ea se deosebeşte de o evaluare a componentelor individuale ale proprietăţii, adică a fiecărui activ, fără a face referire la valoarea întregului ca şi de evaluarea prin însumare în care evaluarea întregului se face prin însumarea a două sau mai multor evaluări fracţionate. O practică uzuală în aplicarea metodei de evaluare de ansamblu este procedura de a modifica fluxul de venit al leasingului operaţional fără ajustarea corespunzătoare a ratei de capitalizare. Acest articol susţine că o ajustare a ratei de capitalizare trebuie să fie însoţită de o ajustare corespunzătoare a venitului pentru a asigura faptul că estimarea valorii de piaţă nu este afectată de această deviere procedurală şi pentru a elimina riscul unei supraevaluări, care are ca efect plata unor impozite excesive pe proprietate.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori