Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Descompunerea Indicelui de Preţ al unei Case în Componentele Aferente Terenului și Construcţiilor: O Abordare prin Regresie Hedonică

Autori:

W. Erwin DIEWERT, Jan de HAAN, Rens HENDRIKS

Rezumat:

Lucrarea utilizează tehnici de regresie hedonică în scopul descompunerii preţului unei case în componentele aferente terenului şi construcţiilor, folosind date uşor accesibile despre vânzări de proprietăţi imobiliare dintr-un oraş olandez. Pentru a obţine rezultate relevante, a fost necesară folosirea unui model de regresie neliniară, utilizând date din mai multe perioade de timp. De asemenea, a fost necesară impunerea anumitor restricţii de monotonie asupra preţului terenului şi construcţiilor. Rezultatele modelului aditiv au fost comparate cu rezultatele unui model logaritmic tradiţional de regresie hedonică.
 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori