Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Deprecierea Activelor - Test de Depreciere a unei Termocentrale

Autori:

R. K. PATEL

Rezumat:

Având în vedere că evaluatorul trebuie să estimeze, la data fiecărei raportări, dacă există un indiciu că un activ a suferit o depreciere, autorul prezintă un studiu de caz – o termocentrală cu capacitate diminuată localizată în India. Analiza urmăreşte standardul indian de depreciere, care se situează pe linia IAS 36. Deoarece aceste tipuri de active/uzine specializate sunt rareori vândute pe piaţa activă şi, deci, nu au fost disponibile nici un fel de evidenţe ale unor tranzacţii similare, evaluarea activelor centralei, considerată UGN (Unitate Generatoare de Numerar) împreună cu celelalte facilităţi de infrastructură, se face pe baza costului de înlocuire net optimizat (CINO), pe baza duratei de viaţă rămase şi a nivelului de performanţă curent/de serviciu.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori