Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Cum să Asiguri Coerenţa între Rata de Actualizare şi Fluxul de Numerar?

Autori:

Sergei Vasilievich CHEREMUSHKIN

Rezumat:

În rândul practicienilor evaluarea întreprinderilor şi proiectelor de investiţii poate genera multă confuzie. La prima vedere, tehnica de actualizare este o sarcină simplă, de rutină, care nu implică prea mult efort. Însă, chiar şi în cazurile simple, o evaluare corectă implică o atenţie deosebită la multe detalii. Cea mai mică neglijenţă sau cunoaşterea insuficientă a teoriei de referinţă poate conduce la inexactităţi grave. Multe greşeli apar, în special, în formula de calcul a costului capitalului propriu al întreprinderilor îndatorate (CoLE) sau a costului mediu ponderat al capitalului (CMPC). Lucrarea de faţă examinează coerenţa existentă între fluxurile de numerar şi ratele de actualizare şi evidenţiază limitări şi ipoteze implicite înglobate în formulele clasice de calcul a CoLE şi CMPC. Formulele clasice de calcul au fost create pentru evaluarea prin actualizare a perpetuităţilor şi iau în considerare un raport ţintă constant dintre datoriile financiare şi capitalurile proprii, caracteristic pieţei şi au la bază ipoteza că economiile de impozit pe profit, aferente deductibilităţii cheltuielilor cu dobânda, sunt integral obţinute, nefăcându-se distincţia între plata dobânzii şi rambursarea creditului. Atunci când sunt aplicate unui flux de numerar obţinut pe o perioadă determinată, formulele clasice de calcul produc distorsiuni semnificative. Această lucrare prezintă în mod succint formulele corecte de calcul al ratelor de actualizare pentru diverse tipuri de fluxuri de numerar ce iau în considerare destinatarii acestora şi momentul obţinerii fluxurilor de numerar. Lucrarea oferă, de asemenea, un exemplu practic privind modalitatea corectă de determinare prin utilizarea foii de calcul Excel.
 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori