Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Crearea de Valoare prin Intermediul Opțiunii Reale de Amânare a unui Proiect de Investiții

Autori:

Nicoleta VINTILĂ
Academia de Studii Economice Bucureşti

Rezumat:

Articolul de față își propune să surprindă maniera în care se creează valoare suplimentară prin intermediul utilizării opțiunilor reale, ca instrument de flexibilizare a deciziilor manageriale. Prin analogie cu opțiunile financiare, sunt definiți și explicați parametrii care trebuie estimați în vederea includerii în modelele de evaluare (Black-Scholes sau binomial). Aplicarea concretă a acestor modele se realizează în cadrul unui studiu de caz privind evaluarea opţiunii reale de amânare pentru o investiție constând în producerea de plăci ceramice. Pe lângă estimarea valorii opțiunii și interpretarea acesteia, este realizată și o analiză de sensibilitate a valorii acesteia în funcție de principalii parametri (volatilitate și maturitate), identificându-se astfel momentul optim de exercitare a opțiunii, prin realizarea proiectului și intrarea pe piață.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori