Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Costul Capitalului Propriu şi Costul Mediu Ponderat al Capitalului, în Perpetuităţi cu Creştere Constantă

Autori:

Felipe MEJIA-PELAEZ, Ignacio VELEZ-PAREJA

Rezumat:

Articolul de faţă prezintă o derivare formală a expresiilor de calcul generale pentru costul capitalului propriu (Ke) şi costul mediu ponderat al capitalului propriu (CMPC), în perpetuităţi cu creştere constantă, expresii care nu au la bază nicio ipoteză cu privire la rata de actualizare adecvată a fi aplicată economiei de impozit realizată de întreprindere. Formulele sunt completate cu exemple numerice de aplicare a acestora.

Deoarece cele mai răspândite abordări, vizând estimarea valorii de piaţă a întreprinderii şi a capitalului propriu, fac o presupunere implicită sau explicită cu privire la valoarea pe care rata susmenţionată ar trebui să o aibă, sunt prezentate, de asemenea, expresiile de calcul ale ratei adecvate pentru fiecare dintre aceste cazuri.

În plus, este propusă o formulă de calcul al impactului pe care îl are asupra valorii întreprinderii şi capitalului propriu o variaţie în rata de actualizare aferentă economiei de impozit, care conduce la rezultate exacte pentru diverse modificări ale acesteia.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori