Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Consideraţii privind Factorul Exponent din Metoda Cost-Capacitate

Autori:

Traian Cristian DEMETRESCU

Rezumat:

Aplicarea în practică a cunoscutei relaţii matematice dintre costurile şi dimensiunile instalaţiilor ridică numeroase întrebări celor ce o utilizează. Poate fi metoda aplicată oricărui utilaj de producţie ? Exponentul 0,6 cunoscut ca fiind frecvent întâlnit poate fi utilizat cu succes în evaluarea utilajelor de producţie ? Iată câteva din întrebările la care autorul încearcă să răspundă. În urma studiului efectuat asupra a 30 de categorii de utilaje din diferite domenii de activitate s-a concluzionat că relaţia cost - capacitate nu se poate aplica oricǎrui utilaj de producţie şi că nu orice caracteristică tehnică a utilajelor poate fi folosită cu succes în relaţia cost – capacitate. Exponentul 0,6 nu trebuie folosit în evaluarea utilajelor de producţie fără o testare prealabilă şi este indicată folosirea mai multor exponenţi, pe intervale de dimensiuni, pentru utilajele cu diferenţe mari între capacitatea minimă şi cea maximă.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori