Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Consideraţii asupra Conceptelor ,,Baze de Evaluare sau Standarde ale Valorii”, „Premise ale Evaluării” şi „Ipoteze”

Autori:

Sorin V. STAN

Rezumat:

În prezent, în standardele de evaluare şi de contabilitate larg recunoscute şi aplicate, se menţin deosebiri în exprimarea unor concepte esenţiale pentru activitatea de evaluare a activelor entităţilor economice. În articol, autorul se referă la trei concepte: baze ale valorii sau standarde ale valorii, premise ale evaluării şi ipoteze pentru evaluare. Necunoaşterea sensului corect al acestor concepte, din diversele reglementare internaţionale şi naţionale de contabilitate şi evaluare, poate avea ca efect nerecunoaşterea totală sau parţială a muncii unui evaluator, într-o anumită jurisdicţie. Înţelegerea asemănărilor şi diferenţelor care mai persistă între punctele de vedere asupra celor trei concepte, se poate face numai în urma unei analize comparative a reglementărilor curente ale unor organisme cu competenţă larg recunoscută, respectiv IVSC, IASB, FASB, RICS şi AICPA.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori