Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Conceptul de cea mai bună utilizare în evaluarea stocurilor

Autori:

Traian Cristian DEMETRESCU

Rezumat:

În cazul stocurilor, valoarea de piaţă este influenţată de cantitatea de produse din acele stocuri. Mărimea unui stoc indică locul unde pot fi regăsiţi potenţialii cumpărători ai acestuia în cadrul lanţului de distribuţie. Paliere diferite ale lanţului de distribuţie recunosc niveluri diferite ale costului unui bun şi, prin urmare, valoarea de piaţă a unui stoc depinde atât de mărimea stocului, cât şi de palierul lanţului de distribuţie unde poate fi comercializat acesta.

În activitatea de vânzare a stocurilor orice comerciant urmăreşte ca veniturile să depăşească cheltuielile asociate vânzării, adică urmăreşte maximizarea venitului net. Acest deziderat poate fi limitat, însă, de reglementările legale sau de posibilităţile logistice de derulare a vânzării. Aceste elemente ne amintesc de conceptul de cea mai bună utilizare, folosit frecvent în evaluarea proprietăţilor imobiliare, ce ar putea fi aplicat şi în evaluarea stocurilor. Acestea prezintă particularităţi specifice care determină ca acest concept de cea mai bună utilizare să fie uneori inadecvat în forma sa tradiţională, evaluatorul fiind cel care trebuie să identifice posibilele derogări.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori