Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Coeficientul de Volatilitate (β) în Cazul Companiilor Nelistate

Autori:

Ioan BIRCEA, Rodica BACIU

Rezumat:

În cazul companiilor nelistate, lipsa informațiilor privind prețul de piață al acțiunilor sau al datoriilor, fac mai dificil calculul coeficientului de volatilitate. Ca și în cazul oricărui titlu financiar în care se investește și în cazul companiilor nelistate investițiile în acestea sunt supuse riscului de piață și riscului specific. Rentabilitatea și implicit riscul la care sunt supuse titlurile financiare sunt influențate atât de factorii de natură internă, cât și externă. Calculul coeficientului de volatilitate în acest caz presupune fie metode bazate pe comparații cu coeficienții de volatilitate ai societăților listate la bursă (metoda bottom-up), fie metode bazate pe regresie liniară sau multiplă. Scopul prezentului studiu este de a descrie aceste metode și a evidenția faptul că o estimare pertinentă a riscului la care sunt supuse acțiunile sau părțile sociale ale societăților necotate presupune o coroborare între aceste metode. În lucrare, studiul teoretic a fost extins printr-o aplicație practică privind calculul coeficientului de volatilitate la o companie nelistată din domeniul farmaceutic.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori