Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Clauze ale Contractului de Închiriere a Terenului. Studiu de Caz pentru Evaluarea Dreptului de Folosinţă al Chiriaşului

Autori:

Don GUARINO, Cameron CHEHRAZI, Brad A. BOHL

Realty Advisors, LLC, AEGON SUA

Rezumat:

Studiul de caz analizat este cel al unei clădiri de birouri ce face subiectul unui contract de închiriere a terenului şi relevă dificultăţile care pot apărea în situaţia evaluării unui drept de folosinţă al chiriaşului în cazul unei chirii contractuale mai mare decât chiria de piaţă, prezentând totodată şi etapele posibil de urmat pentru o estimare credibilă a valorii. Dreptul de proprietate asupra proprietăţii subiect este grevat de sarcini, iar chiria stipulată în contract se situează peste nivelul chiriei de piaţă. Metodologia de evaluare sugerată este departe de a fi perfectă şi nici nu tratează în mod exhaustiv conceptul, ci este un mod de a conduce evaluatorul în direcţia bună. Metodologia aplică tehnicile convenţionale ale evaluării şi ia în considerare diversele tipuri de drepturi asupra proprietăţii şi modul de interacţiune al acestora. În completare, se prezintă o modalitate de estimare a ratei rentabilităţii aşteptate de investitori pentru anumite tipuri de proprietăţi imobiliare care sunt rar tranzacţionate pe piaţă, prin alocarea venitului şi construirea unei rate pornind de la rata fără risc.

În secţiunile următoare vor fi analizate nuanţele acestui caz şi va fi prezentată o tehnică de estimare a ratei rentabilităţii şi a valorii corespunzătoare. Cazul prezintă aplicarea unor tehnici convenţionale de evaluare la un segment al pieţei imobiliare caracterizat de un număr redus de tranzacţii.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori