Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Capitalizarea Directă vs. Actualizarea Veniturilor Viitoare în Evaluarea Proprietăţilor Imobiliare

Autori:

Anamaria CIOBANU

Rezumat:

Cu toate că are la bază o formulă de calcul foarte simplă, estimarea valorii de piaţă a unei proprietăţi imobiliare prin metoda capitalizării directe presupune o analiză riguroasă a indicatorilor aferenţi aplicării acestei metode de evaluare. Rata de capitalizare observabilă pe piaţa imobiliară nu reflectă neapărat nivelul corect de remunerare a riscului asumat de către investitori. Simplul raport între venitul net din exploatare anual şi preţul la care s-au tranzacţionat proprietăţi similare poate reprezenta o referinţă bună privind nivelul curent al ratei de capitalizare numai în condiţiile în care au avut loc numeroase astfel de tranzacţii (min. 20-30), iar investitorii nu sunt speculatori.

Din această perspectivă, în cadrul acestei lucrări sunt prezentate aspectele ce ar trebui avute în vedere pentru o corectă aplicare a metodei capitalizării directe.

 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori