Choose the language:

  • English
  • Română

Trimite un articol

Dacă doriţi să ne trimiteţi articolul dvs. editat conform Instrucţiunilor pentru Autori, o puteţi face apăsând butonul de mai jos.

 
 
 
 
 

Formular feedback

 
 
 
 
 

Sondaj

Vă invităm să completaţi sondajul Revistei de Evaluare ce sintetizează opiniile dumneavoastră privind evoluţia actuală a economiei româneşti, nivelul primelor de risc ce ar trebui luate în considerare în evaluarea întreprinderilor româneşti, respectiv rata medie de capitalizare considerată în evaluarea proprietăţilor imobiliare. Rezultatul sondajului va fi publicat pe site-ul Revistei de Evaluare.

Va mulţumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestui sondaj.

 
 
 
 
 

Capitalizarea Directă: Poate Părea Simplă, Dar Nu Este Chiar Atât de Uşor de Aplicat

Autori:

David C. LENNHOFF

Rezumat:

Dintre cele două modele de referinţă în capitalizarea venitului, metoda capitalizării directe, respectiv metoda fluxurilor de numerar actualizate, prima este de obicei metoda preferată şi este percepută ca fiind o metodă simplă. Tot ceea ce este necesar pentru a putea fi aplicată metoda capitalizării directe sunt estimarea venitului pe un singur an pentru proprietatea subiect şi o rată totală de capitalizare. Această rată se obţine cel mai bine din vânzările de proprietăţi comparabile. Tehnica este simplă: se împarte venitul pe un singur an obţinut de proprietatea comparabilă la preţul de vânzare al acesteia. Totuşi, această tehnică nu este simplă, deoarece rata de capitalizare trebuie să ia în considerare coerenţa dintre aşteptările pieţei cu privire la potenţialul pieţei şi riscul şi performanţa previzionată a proprietăţii subiect.
 
 
 
 

Informaţii revistă

  • Editată de: IROVAL sub egida ANEVAR
  • ISSN: 1842-3787
  • Apariţie: bianuală
  • Numărul curent: 12 (2), 2017
 
 
 
 
 

Indexări în baze de date internaţionale

 
 
 
 
 

CNCSIS categoria B+

 
 
 
 
 
 

Arhivă revistă

 
 
 
 
 

Abonamente

Vă invităm să vă abonaţi la Revista de Evaluare, completând formularul de abonare de pe site-ul nostru.

 
 
 
 
 

Caută experţi evaluatori